Norges Samemisjons kapell på Sennalandet feiret sitt 60-årsjubileum med jubileumsgudstjeneste og utendørsmiddag søndag. Det var et strålende sommervær under jubileumsfesten.
Gudstjenesten ble forrettet av Nils Borge Teigen som er sokneprets i Den lutherske kirke i Norge og Norges Samemisjon. 1920-liturgien ble benyttet. Mange eldre samer i Finnmark føler seg hjemme med denne liturgien.
Samemisjonens formann Jon Teigen kom fra Ålesund til jubileumsgudstjenesten. Han leste inngangsbønnen, mens Anders Mikkelsen Sokki tolket.
Jubileumstaler var Alf Kristian Tellefsen. Han er en nestor Norges Samemisjon og kjenner historien ut og inn. Tellefsen har skrevet boken «Fra filippaepler til Finnmarksvidda». De eplene var til inntekt for Samemisjonen fra hans barndoms øy, Flekkerøy, på Sørlandet. Dette er en bok med fortellinger fra hans liv og virke, men også fra Samemisjonens historie. Han var selv med å skape historie da han trolig var den første predikant som tok i bruk skuteren for å nå ut med evangeliet. Hans fortellinger er et vitnesbyrd om ferdiglagte gjerninger med Guds ord til det samiske folk.
Det var en historisk markering av kapellet på Sennalandet. Redaktør Tormod Gusland gjørde opptak for Norges Samemisjons’ radio, www.radiodsf.no.
Sokneprest Nils Borge Teigen opplyste til Finnmarkshilsen at de passet på å holde avstand mellom folk på grunn av korona. De som satt tett sammen på benkene var familier.
– Sennalandet – Áisaroaivi kirke kom til ved at Kautokeino fikk ny kirke i 1958 og interimskirken ble ledig. Biskop Alf Wig ordnet det slik at Samemisjonen fikk overta kirkebygget i Kautokeino for å flytte det til en sommerboplass for Kautokeinos flyttsamer. Stedet ble Áisaroaivi. I juli 1961 ble huset innviet til bedehus av landssekretær Jakob Børretzen i Norges Samemisjon. I 1971 fikk kirkebygget en ansiktsløfning av interiøret, skrev Olav Berg Lyngmo i en tidligere artikkel i Finnmarkshilsen.