Riskrem er vår favorittdessert på julaften
Riskrem er den mest populære desserten til jul over hele landet. En fersk undersøkelse viser at hele 43 prosent av Norges befolkning koser seg med riskrem på julaften, skriver Melk.no i en pressemelding.
Når julegrøten er spist lager mange riskrem av restene. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
–Nordmenn elsker grøt i desember, og vi spiser det gjerne fra tidlig i advent. Når det nærmer seg jul lager vi også riskrem av risengrynsgrøten, og våre tall viser at dette er den desidert vanligste juledesserten, sier ernæringsrådgiver, Terese Glemminge Arnesen i Melk.no.
Mens julemiddagen varier rundt om i landet mellom ribbe, pinnekjøtt, juletorsk og annet, er vi mer samstemte om desserten. Riskrem er den mest populære juledesserten over hele landet. I Midt-Norge får den likevel konkurranse fra multene. I denne regionen spiser omtrent like mange multekrem som riskrem på julaften.
Tallene har vært stabile de siste årene.
–Det som er spesielt med julen er jo nettopp det at vi har enkelte tradisjoner som gjentar seg år etter år. Tradisjonene rundt julemat og juledessert er derfor nokså stabile og påvirkes ikke så lett av trender, forklarer Glemminge Arnesen.
Her er de mest populære dessertene på julaften:
1. Riskrem (43 prosent)
2. Multekrem (19 prosent)
3. Karamellpudding (8 prosent)
4. Is/iskake (6 prosent)
5. Fruktsalat (5 prosent)
Landsrepresentativ undersøkelse med 1011 respondenter utført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i november 2019