Av Vidar Norberg
(11.08.2024): Søndag holdt Elvebakken læstadianske menighet (ELM) sin første gudstjeneste i sitt nye bedehus i Alta.
Predikant Ulf Inge Arnesen holdt talen, mens Håkon Olsen fortalte om bedehusets tilblivelse.
–Det var omtrent 300 personer som deltok på denne milepæl som er viktig for oss alle. Det ble også servert saft, kaffe og kaker i menighetssalen. Det var god stemning og en gledens dag, forteller Torbjørn Thomassen til Finnmarkshilsen. Han var til stede på samlingen.
At den første gudstjenesten holdes før den offisielle innvielsen, kommer av at menigheten vil forsikre seg om at alt fungerer som det skal.
Bønn til Gud
Det var en takknemlighetens tone da det første møtet ble holdt i bedehuset.
–Dette arbeidet begynte i tro til vår himmelske Far. Vi er glad for det arbeidet som er gjort i bønn, arbeid og gaver. Vår takk og ære går mest av alt til vår himmelske Far som har gitt oss et sinn, vilje og lyst til å gjennomføre denne store oppgaven, sa forstander Håkon Olsen i sin innledning.
Han påpekte videre at det er ekstraordinært å få være med på innvielse av et nytt bedehus. Det er sjeldent, sist det skjedde, var i 1954. Det gamle bedehuset ble revet i 2023.
–Må Ordet predikes og nå ut til mennesker som ennå er utenfor Guds nåderike, slik at det kan bli en sann omvendelse. Og må bedehuset være en kilde til liv og velsignelse gjennom generasjoner fremover, sa Olsen.
Et nytt hus
Predikant Ulf Inge Arnesen sa at det var med stor takknemlighet til Gud at de holder gudstjeneste i bedehuset. Han kalte det en merkedag å holde samling for første gang.
–Det er en gledens dag som vi har ventet lenge på. Mange bønner har steget opp til Gud for denne byggesaken. Vi må ikke glemme å vende oss til Ham med vår takksigelse.
Arnesen sa også at det nye bedehuset er forgjengelig og skal en gang bort, men mennesket blir til evig tid. Han fortalte at bedehuset er et åndelig hjem hvor man i gudstjenesten skal forkynne Guds ord til omvendelse, nåde og syndenes forlatelse. Det er viktigere enn å male og vedlikeholde, selv om man håper at bedehuset skal vare i mange år.
–Bedehuset er også et signal til oss, byen og omgivelsene om at evangeliet ikke skal stoppe opp, men den åndelige føde skal deles rikelig ut i mange år.
Ulf Inge Arnesen nevnte også saker som er i tiden med pride og kjønnsoperasjoner som går mot den kristne lære. Han påpekte videre at den gamle Adam ikke er druknet, og den syndige lyst er levende i kjødet.
–Det er viktig å forkynne det livgivende evangelium om nåde og syndenes forlatelse til fortapte syndere. Jesus Kristus er hjørnesteinen.
Teksten for Arnesens prediken var hentet fra Efeserne 2, 17–22:
«Og Han kom og forkynte evangeliet om fred for dere som er langt borte, og fred for dem som er nær ved. For gjennom Ham har vi begge adgang til Faderen i én Ånd. Så er dere da ikke lenger fremmede og utlendinger, men dere er de helliges medborgere og Guds husfolk, bygd opp på apostlenes og profetenes grunnvold, og hjørnesteinen er Kristus Jesus selv. I Ham blir hele bygningen føyd sammen og vokser til et hellig tempel i Herren. I Ham blir også dere, sammen med de andre, bygd opp til en Guds bolig i Ånden.»
Innvielse
Den 25. august er det innvielsesgudstjeneste i ELMs bedehus og alle er velkommen til å bli med.
Det nye bedehuset kommer på mellom 20 og 25 millioner kroner. Det har vært utført et stort dugnadsarbeid som har holdt kostnadene nede.
Den nye møtesalen tar 400 mennesker. Menighetssalen er beregnet til 150 personer, men kan nok ta langt flere.
Se også:
Imponerende arbeid på læstadianernes bedehus i Alta
Kun ståplasser igjen i Elvebakken kirke under læstadiansk konfirmasjon
Elvebakken læstadianske bedehus i Alta tar form
Stor dugnadsinnsats på læstadianernes nye forsamlingshus i Alta
Elvebakken læstadianske menighet bygger nytt bedehus i Alta
En læstadiansk konfirmasjon i Elvebakken kirke
Konfirmasjon i Elvebakken Læstadianske menighet i Alta
Reiser teltet for læstadiansk storsamling i Alta
700 på storforsamling i Alta – nesten 400 fikk nattverd
Kirkehistorie i Alta: ELM åpner for nattverd uten prest fra Den norske kirke